28.07.2013 г., 17:25 ч.  

Вихрите на Свободата 

  Поезия » Гражданска
350 0 0

Вихрите на Свободата

 


Сибирски студ скова Земята
и бурен вятър се заудря в мен,
навън е мрак и зъзне тишината,
а Слънцето е заточено в плен.

Дочувам тътенът на барабани,
събират се ведно тълпи навред,
с развети знамена над кости, рани
настъпват смело за световен ред.

Прииждат вихри в тъмнината.
Горят огньове! Мълнии свистят!
А в пътя знаменит на Свободата
и мъртвите сред живите вървят.

 

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??