В дълбоките дебри планински балкански
градче възрожденско. Софроний Врачански...
Израсло дървото на място „Господното“.
Невиждано чудо гигантско в природата,
застанало гордо на страж пред „Разбойна“,
закрила човешка при буря поройна.
С вековни разклонени клони дебели,
човешко око до сега не видели.
"Дърво на живота" за местните хора,
за него се славата носи в простора.
Върхът му опира високо в небето,
и взор устремило оттатък морето..
Излъчва то сила магична, могъща,
на древен природен лечител присъща.
21:50 часът 5 декември 2022
(следва: "Природен лечител")
(Стихът е втора част от триптиха
"Дървото в "Господното" в цикъла Есенни мотиви")
© Иванъ Митовъ Todos los derechos reservados
Бъдете благословени приятели!