Виланела на Пияндето:
Седем халби тъмна бира...
Тоз въпрос ще ме влуди:
с колко зор ли ги събира?
Някой май ще колабира...
Барманката нареди
седем халби тъмна бира!
Пълният корем лобира:
"Брат, мехура пощади:
с колко зор ли ги събира?"
Гърлото ми абсорбира
заради едни гърди
седем халби тъмна бира.
Мозъкът ми се зомбира.
Сто фантазии роди –
с колко зор ли ги събира?
А въпрос един вибрира
в бара (както и преди
седем халби тъмна бира):
с колко зор ли ги събира?
Виланела на Барманката:
Седем халби тъмна бира,
Тодоре, вземи се спри!
Докога ще ти наливам?
Чак до твоята квартира,
ах, така ме възмути,
Седем халби тъмна бира.
Кой ли пак ще те прибира?
И за мене помисли,
докога ще ти наливам?
Почна май да даваш фира
зарад някакви гърди,
седем чаши тъмна бира.
Мозъка си не стресирай,
сутиенът ги държи,
докога ще ти наливам?
Ала ти не ме разбираш,
в теб желание кипи,
седем халби тъмна бира,
докога ще ти наливам?
© Тошко Todos los derechos reservados