9 dic 2008, 18:15

Вино и благослов 

  Poesía » De amor
1227 0 20

ВИНО  И  БЛАГОСЛОВ

 

 

Аз те чакам по първи петли

в пелената на нашето утро

и размитат космични метли

на тревогите гневните мутри.

 

Аз те виждам по втори петли,

укротила горещите страсти

с благослов срещу всички стрели,

долетели от близките храсти.

 

Светлината по трети петли

се събужда от снежно латино

и не знаем кога и дали

благослов е приспал чаша с вино...

 

© Николай Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??