И теб ще сложат в гроба тесен
и теб ще те обхване плесен.
Това ще ти прошепна аз:
,,Не се завръща минал час!"
И сто лета да бъдеш на света
и ти ще легнеш във пръстта.
Та, пил, любил или пък не,
живей, не ставай диване!
Съдбата ни върти на шиш –
ту смееш се, ту пък тъжиш.
Затуй, приятелю, налей си кана,
не чакай от съдбата си покана!
Деца, пари, служебни грижи –
животът тъй ще се изниже
и мъките ще са до края,
но с виното ще влезнеш в рая!
© Георги Янков Todos los derechos reservados