9 jul 2009, 8:06

Вирусчета 

  Poesía » Para niños
614 0 5

 

Татко ми е микробиолог.

Много е добър, ала е строг –

 

той на никого не разрешава

в микроскопа му да наблюдава!

 

Само вчера аз във татко седнах

и във микроскопа му погледнах.

 

Едно малко вирусче премина –

цялото покрито с перушина!

 

Щом е с перушина, всеки знае –

вирусче от птичи грип това е!

 

След това премина, без да пита,

вирусче с опашчица извита.

 

Щом опашчицата му видях,

вирусче от свински грип познах.

 

Там пък нещо шарено се мярка –

значи вирусче от едра шарка!

 

Само да порасна по-голям,

и какъв ще стана вече знам:

 

вирусчетата ще изучавам.

Три от тях аз вече ги познавам!

© Ангел Чортов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??