Татко ми е микробиолог.
Много е добър, ала е строг –
той на никого не разрешава
в микроскопа му да наблюдава!
Само вчера аз във татко седнах
и във микроскопа му погледнах.
Едно малко вирусче премина –
цялото покрито с перушина!
Щом е с перушина, всеки знае –
вирусче от птичи грип това е!
След това премина, без да пита,
вирусче с опашчица извита.
Щом опашчицата му видях,
вирусче от свински грип познах.
Там пък нещо шарено се мярка –
значи вирусче от едра шарка!
Само да порасна по-голям,
и какъв ще стана вече знам:
вирусчетата ще изучавам.
Три от тях аз вече ги познавам!
© Ангел Чортов All rights reserved.