19 may 2017, 11:14

Вкъщи 

  Poesía » De amor
3377 25 32

Вкъщи

 

Ела в живота ми, ела!
Не стъпвай плахо, ами влизай,
посрещам те с - Добре дошла,
а ти не стой! Ела по-близо..
Приготвил съм от черното кафе -
и ваната с цветя съм я напълнил,
изчистен пепелник, цигари-две,
не се срамувай - тук ще е дома ни.
За мене кухнята е най-любима -
рецепти за надежди и мечти,
но моля те - не ставай домакиня,
ще готвя аз, ти само подреди..
Във дневната посрещаме си гости,
не идват често - аз съм саможив,
предлагам им душевните си пости,
достатъчни сме само - аз и ти.
В лилаво ни е спалнята. Масив.
И там ще ти разказвам от съня си,
понякога съм нежен, с тебе - див,
защото те намерих, и не търся.
А ъгловата стая ни е празна..
все още ще изчакаме за цвят.
Там някога и някой, ще порасне,
обърнал в смисъл целия ни свят..
В живота ми ела! Не се страхувай,
той никога за мен не е готов,
кошмари - нощем, няма да сънувам -
сега е време само за любов..

 

Данаил Антонов
Danny Diester
Diester's Poetry
11.05.2017

© Данаил Антонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??