Влюбен майски дъжд
На Г.
Грапавото небе се разплака,
заваля влюбен майски дъжд
и две мокри, разнежени врабчета
гледат се се с блеснали очи,
а шепа разпилени тишини
любовно рисуват с капчици
по стъклата едно лудо обичане.
Рисуват дъждостишия прошепнати
и капнала от любов сълза...
© Ванко Николов (Starkmaster° ®vn)′
© Ванко Николов Todos los derechos reservados