24 nov 2011, 9:47

Влюбени 

  Poesía » De amor
435 0 3

Влюбени

Защо ни гледа така закачливо
царицата на звездното небе?
И Пролетта, пристъпваща красиво,
защо не иска да ни разбере?!


Не ни издавай! Скрий се, месечинке!
Брезичке, моля те, глава над нас сведи.
Воала син от хвърлената сянка
над нашите прегръдки разпери!


Какво велико чувство любовта е…
Пред нея ний безпаметни стоим!
И по-голямо щастие не знаем!...
Зад нея скромно се редим!...


От хорските очи аз искам да се скрием...
Затуй сега ви искам помощта!
О, влюбени за първи път ли виждаш…
Спаси от уроките любовта!


© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ти Кети! Ти си най-добрия ми почитател.Чузствам искреността на твоите топли думи!Още един път ти благодаря!Честита Нова година, със най-добри пожелания през нея!
  • Много хубави стихове прочетох за любовта... и все твои! Приятелски поздрав!
  • Оооо много е хубаво!
Propuestas
: ??:??