Най-лошата дума на света е ВОЙНА,
ужасно нещо в живота човешки.
Излъчва страх, ужас и много тъга,
заплащат с живота си хора на другите грешки.
Войната започва навсякъде винаги от политици,
а в нея борят се и загиват обикновенни войници.
Една борба за територии и за природни блага,
а човешкият живот за тях не струва пукната пара.
А тези обикновенни войници имат майки и бащи,
отгледали ги и възпитали от малки свойте деца.
Изпращат ги но може и да останат те сами,
а синовете им да не се завърнат,за жалост, уви!
Тези войници имат любима жена, имат деца,
които оставят за жалост с много тъга.
И ще мечтаят да се завърнат при тях с усмивка,
в борба за родината си, изпълнили си дълга.
Поетите български винаги отивали са на война,
а най-добре с перото си се борят и воюват.
Те на народа български са душата и съвестта,
вземат хартия, молив, пушката и се сбогуват!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados