25.02.2022 г., 6:49 ч.

Война 

  Поезия » Философска, Гражданска
370 0 7

                          Война

 

Най-лошата дума на света е ВОЙНА,

ужасно нещо в живота човешки.

Излъчва страх, ужас и много тъга,

заплащат с живота си хора на другите грешки.

 

Войната започва навсякъде винаги от политици,

а в нея борят се и загиват обикновенни войници.

Една борба за територии и за природни блага,

а човешкият живот за тях не струва пукната пара.

 

А тези обикновенни войници имат майки и бащи,

отгледали ги и възпитали от малки свойте деца.

Изпращат ги но може и да останат те сами,

а синовете им да не се завърнат,за жалост, уви!

 

Тези войници имат любима жена, имат деца,

които оставят за жалост с много тъга.

И ще мечтаят да се завърнат при тях с усмивка,

в борба за родината си, изпълнили си дълга.

 

Поетите български винаги отивали са на война,

а най-добре с перото си се борят и воюват.

Те на народа български са душата и съвестта,

вземат хартия, молив, пушката и се сбогуват!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??