14 oct 2008, 20:09

Войници на нощта! 

  Poesía » Otra
1211 0 5

                                           Войници на нощта!

 

 

Нощта е замъкът на бездуховните войници,
разпрострял безкрайните стени,
предпазвайки със гордост от горящите езици
града, обречен да не спи!

Денят щом дойде, замъкът се срива,
повален от огнения лъч на светлината,
но своите войници в тъмнина обвива,
за да могат и в деня да виждат те луната.

И ето, пак е нощ и те отново са на поход
с копие и черен щит в ръка,
а загубеният лъч от светлина, намерил проход,
е погълнат от благодетеля, наречен тъмнина.

© Тодор Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??