18 oct 2008, 21:28

Войник 

  Poesía » Para niños
516 0 4
Твърдо рече вчера Спас:
,,Ще отида аз запас!''
Ала чу го дядо Гого,
на това се смя той много.

После каза тъй на Спас:
,,Порасни ми, колкот' нас,
па тогаз стани войник,
още си ми ученик.

Щом постигнеш всичко сам,
ще получиш чин голям
и на ред и дисциплина
ще научиш ти мнозина.

А след тях и много други -
да се борят за заслуги.
Ех, запаса веч го няма,
но не е беда голяма.

Трябва да си много смел,
щом си имаш важна цел
и със всичко да се справиш,
щом веднъж си я поставиш.

Хайде, тичай да играеш
и от мен едно да знаеш:
все да бягаш, да се смееш
ех, сега - не кат' остарееш.''

© Иванка Морарова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??