11 jun 2022, 14:08

Войник 

  Poesía » Otra
346 0 0

Примирих в себе си борбата

войнът беше победен,

свали доспехите, теглата

и тръгна тъй незащитен.

Мечът му остана втъкнат

в изгубената вечна цел,

но не защитата в борбата,

смисъла и с него бе отнел.

Това бе моето примирие,

ризницата ми едва, сама

се свлече, като дълг платен

към родната земя.

Войната ни несправедлива

посрещна моя грозен крах,

а ризницата горделива

изправи се, покрита с прах.

 

© Гергана Караджова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??