15 abr 2017, 10:28

Воскресе 

  Poesía » Otra
584 2 3

Воскресе

 

Този април! Марта го погна

с ранното пролетно време.

Той, още сънен, не можа да насмогне

даже да се съвземе.

 

Хукна набързо. Гората отсреща,

с розов и бял цвят накичи,

с дъжд и със слънце, весел, посрещна

първите пролетни птици.

 

Вятърът, като дрипав Гаврош,

бродещ навън, се разголи.

Обърна набързо боклукчийския кош

и долу всичко събори.

 

С ръчички взеха да ръчкат

няколкото циганета

и с лай, да се боричкат

край тях, боклукчийските псета.

 

Селският луд, с треперещи пръсти,

направи някакъв знак.

Преди да хапне, се прекръсти

пред парче изгорял козунак.

 

Погледна го с поглед мътен.

Раменете си леко разтресе.

И заглушен от камбанния тътен,

тихо продума " Воскресе" .

© Мари Елен- Даниела Стамова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??