млада жена с жълти обувки на токчета
бързо върви
ще се обърне ли назад
нижат се сухи листа на дъха ù
връзват гердани
ще я умори ли тежестта им преди да се върне
млада жена с жълти обувки на токчета
бавно пристъпва
между локви от лед
зимата прави ù сметанови торти
и облиза от мислите си греховете
защо да се връща
млада жена с жълти обувки на токчета
в ръката си нож държи
и реже жегата под дрехите си
но не вали
някой я чака в дома ù
но тя отказа натам да върви
млада жена с жълти обувки на токчета
три сезона в чантата си скри
гримирайки сега пролетта с аромати
този дето чакаше я
времето го уби
точно преди тя да влезе в дома си
© Стеляна Todos los derechos reservados