15 мая 2011 г., 22:01

Времето лекува 

  Поэзия
1418 0 27

млада жена с жълти обувки на токчета

бързо върви

ще се обърне ли назад

нижат се сухи листа на дъха ù

връзват гердани

ще я умори ли тежестта им преди да се върне

 

млада жена с жълти обувки на токчета

бавно пристъпва

между локви от лед

зимата прави ù сметанови торти

и облиза от мислите си греховете

защо да се връща

 

млада жена с жълти обувки на токчета

в ръката си нож държи

и реже жегата под дрехите си

но не вали

някой я чака в дома ù

но тя отказа натам да върви

 

млада жена с жълти обувки на токчета

три сезона в чантата си скри

гримирайки сега пролетта с аромати

този дето чакаше я

времето го уби

точно преди тя да влезе в дома си

 

© Стеляна Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??