Дни, цветни
като есенни градини,
с цветя разцъфнали, а други прецъфтели,
в тях често забушуват люти зими,
дори авлига във гнездото си да дреме.
Живот, по-пъстър от листата,
на вишна багреницата си щом отмята,
понякога е жежък, летен, жарък,
дорде снегът си преспите запрята.
© Искра Радева Николова Todos los derechos reservados