24 jul 2009, 0:35

Всеки път, когато те рисувам... 

  Poesía
513 0 9

                  ... искам да обгърна залеза…  

с очите

на погубена

утроба

 

и час по час

да търся

опрощение

 

после да зария

в пясъка

тревога

 

и тихо

да заспя

в забвение…

 

искам

да прегърна

тишината

 

по струните

за да покълне

синева

 

и вплела

жили

с небесата

 

по пръстите

безследно

да тека

 

до извора на нечия Голгота…

 

и винаги

с очите ти

да се завръщам

 

за сетен път

заглъхнала

в мига  

 

не зряща да редя

по устните

въпроси

 

заседнали

в безлунна

тишина…  

 

и всеки път

когато те

рисувам

 

във утрото

като дихание

на пролет

 

и всеки път

когато

те прегръщам

 

със птиците

готов

за полет…  

 

да ми напомняш пътя за дома…

 

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??