Мен ли питаш какво е любов!
Де да знаех как да ти кажа!
Тя е малка, а всъщност – живот
и не можеш да я разкажеш.
Крехко зрънце е в твойта душа,
всяка сутрин дарявай с усмивка,
говори и красиви неща,
а в студа и намятай завивка!
Тя е още в залъка хляб,
който с радост поделяш с бедняка.
Знай, ще ставаш все по-богат,
но в замяна, не искай отплата!
Ще я видиш в два през нощта
на вратата на някой приятел –
и в протегната детска ръка.
Тя е всичко, което си чакал!
© Руми Todos los derechos reservados