Труден ден за пастиря на рибите.
Да ги гледа как върбови клонки надскачат
и се хранят нагоре с баирите,
и се пльосват във вира на здрача.
Той, пастирят, за това е пастир:
Да познава на времето нрава,
а и нрава на дълбокия вир.
Скръб и слава. Скръб и слава.
Скръб и слава?
То е просто. Няма да знаеш: Кой е враг, кой е с теб.
Без илюзии, няма да знаеш кой е враг, кой е с теб!
Две-три думи ще кажеш. Те ще кажат: - Добре!
Те ще кажат: Кажи ни! Ти ще кажеш: - Добре!
И тогава в нозете ще погледнеш калта
и ще видиш как глината
бавно мачка духа.
Ти разбираш.
В сърцата – няма думи.
Няма думи в духа
и не може от думите да е в думи ума.
Ти разбираш?
Ти си мъдър човек!
© Георги Динински Todos los derechos reservados
и ще видиш как глината
бавно мачка духа."
Благодаря ти за Поезията!*