Dec 16, 2010, 1:52 PM

Всичко почва някога... 

  Poetry » Other
710 1 4

Труден ден за пастиря на рибите.

Да ги гледа как  върбови клонки надскачат

и се хранят нагоре с баирите,

и се пльосват във вира на здрача.

 

Той, пастирят, за това е пастир:

Да познава на времето нрава,

а и нрава на дълбокия вир.

Скръб и слава. Скръб и слава.

 

Скръб и слава?

 

То е просто. Няма да знаеш: Кой е враг, кой е с теб.

Без илюзии, няма да знаеш кой е враг, кой е с теб!

Две-три думи ще кажеш. Те ще кажат: - Добре!

Те ще кажат: Кажи ни! Ти ще кажеш: - Добре!

И тогава в нозете  ще погледнеш калта

и ще видиш как глината

бавно мачка духа.

 

Ти разбираш.

В сърцата – няма думи.

Няма думи в духа

и не може от думите да е в думи ума.
Ти разбираш?

Ти си мъдър човек!

© Георги Динински All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??