Всичко се плаща
В живота всичко има си цена-
любов, богатство, щастие, мечти!
И там, на касата пред вечността
сметката си всеки ще плати!
Дали в охолство или в нищета,
в колиба, във дворец или в палата,
или в красива вила на брега
сметката се плаща на съдбата!
Заеми, отсрочки не вървят!
Каквото си живял живял! Това е!
Пред теб е неизвестен, дълъг път!
Към Ада или Рая? Дявол знае!
На края плащаш всички грехове!
О, Боже! Целият живот е грешен!
Идваш и си тръгваш! На къде?
Едва ли някой вече е безгрешен!
Дали във Ада твоята душа
покой ще търси? Или пък във Рая!
Ще бъде ли във сивата тълпа?
Или звезда сияйна във без края!
В живота всичко има си цена
и всеки някога ще си плати!
След време? Или може би сега?
Пред нея всеки ще се издължи!
15. 06. 2024 г.
© Георги Иванов Todos los derechos reservados