3 may 2013, 14:36

Вярвам 

  Poesía » Otra
705 0 3


И Той е тук! Усещам го с душата,
със своето пречистено сърце,
дойде да ми покаже светлината
и да отмие моето лице
от сълзите, от болката, която
познава трижди по-добре от мен -
най-тежкият кръст носи до Разпятието
във онзи Петък – най-тъжния ден...
Той знаеше съдбата си, но пак
за нас проля кръвта благословена.
Венец от тръни... Болка... Саркофаг...
Сълзите на Мария Магдалена...
На третия ден пак при нас се върна,
възкръсна с Вяра, Обич, Доброта,
плати ни греховете и прегърна
предателите с камъни в ръка.
А после завеща ни листа бял,
за да започне всекиго на чисто.
Затъна пак човечеството в кал!
Милиарди грехове са върху листа...
И днес на Вас, на хората, се моля:
за Бога, прогонете тъмнината!
Не ви е нужна сила или воля,
а само... да отворите сърцата!
Почувствайте го! Той е много близо,
със пулса на сърцето го усещам,
готов е пак с последната си риза
да стопли не един покаян грешник.

И нека днес смирено коленичим
пред Господ Бог, и пътят ни един.
Едно ни трябва само: Да обичаме!
с Надежда, Вяра и Любов!... Амин!

Павлина Соколова

Две много обичани от мен песни на Точка Бг :
"Вярвам":
http://www.youtube.com/watch?v=CHgs3kM9PPc
"Човекът, който върви по вода":
http://www.youtube.com/watch?v=ocW9ICoCSvo

 


© Павлина Соколова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??