Понякога ми сипва
със черпак
горчица..
~
Позеленявам.
Червеният бутон
ми светва..
Ръцете скръствам.
И прожектирам
тъмен поглед
на вълчица.
~
И ако ми бе
наблизо..
Ах, да ми бе наблизо!
Можеше и
да опита..
Можеше дори
и да успее -
да ме укроти
с прегръдка.
~
Но щом поднася ми
коктейл
от далечина,
замесен
с тишина,
плюс
бучка лед..
Превръща ме
в свирепа
хрътка!
~
И при следващата
плаха стъпка..
Повярвайте!!!
Че бих,
без капка жал,
му схрускала
гръкляна..
Ако успея...
Ах да успея..
Само
да го хвана!
~
Но щом
се доближи
до мен...
Гласът му
ме хипнотизира..
И моя зверски рев
във нежни нотки
мъркащи
мутира..
~
Когато светне му
лицето
...на екрана.
От черна вещичка
намръщена..
Превръщам се
в вълшебна фея..
Влюбена,
искряща
и засмяна..
~
Ах, ако мога само
вечер да го
гушкам..
Ех, тогава
всичко, всичко
бих си дала..
~
От вълчата си кожа
се отричам...
Ако в очите мога
да го гледам...
Да гo усещам близо..
И да му говоря
тихо,
kолко го обичам...
© D. Todos los derechos reservados