Без път вървим напред,
на кой ли въобще му дреме,
че нещо тук не е наред -
ей туй, уви, е проблема!
Време вълчешко, хищно -
всеки гледа другия да прецака,
ако си беден, нямаш нищо -
смятат те за глупака.
Корупция се шири в таз държава,
потиска се на словото свободата,
престъпникът не получава що заслужава,
защо ли такава ни е съдбата?
Овцете блеят, не внимават,
а вълци хитри ги дебнат,
поне себе си да спасяват,
че не ги пази властта съдебна.
Вратата на кошарата
стои отворена широко,
тоест ние и държавата
затъваме все по-дълбоко.
Вълците държавността унищожават,
да ги пратим където заслужават!
© Георги Todos los derechos reservados