21 июн. 2021 г., 00:10

Вълци и овце 

  Поэзия » Гражданская
343 0 0

Без път вървим напред,

на кой ли въобще му дреме,
че нещо тук не е наред -

ей туй, уви, е проблема!

 

Време вълчешко, хищно -

всеки гледа другия да прецака,

ако си беден, нямаш нищо -

смятат те за глупака.

 

Корупция се шири в таз държава,

потиска се на словото свободата,

престъпникът не получава що заслужава,

защо ли такава ни е съдбата?

 

Овцете блеят, не внимават,

а вълци хитри ги дебнат,

поне себе си да спасяват,

че не ги пази властта съдебна.

 

Вратата на кошарата

стои отворена широко,

тоест ние и държавата

затъваме все по-дълбоко.

 

Вълците държавността унищожават,

да ги пратим където заслужават!

 

 

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??