ВЪЛШЕБНО ОГЛЕДАЛО
Огледалце, огледалце, я кажи
бръчките защо не ми прикри,
нали похарчих куп пари
за LOREAL, AVENE I VIСHI.
Но за голяма твоя изненада,
душата ми е още млада,
бленува сбъднати мечти...
Е, почти като на двадесет и три.
И поредната година в календара
отмята с мъничко печал,
не ù се иска да е стара,
макар в косите с кичур бял.
Огледалце, огледалце, замълчи,
дори красива, всяка възраст си личи,
но една е истината в кръговрата,
човекът е такъв, какъвто смята.
© Гинка Любенова Косева Todos los derechos reservados