Къде изчезнахте, герои наши?
Нима покри ви вехтошарски прах?
Нима дори Херакъл от джуджета се уплаши,
натрупали пари от хорски крах?
Какви легенди днешни да разкажем на децата?
И как ли ще посрещат майки и бащи,
когато уморени в дома си скромен се завръщат
след героичен, непосилен труд?
Чрез кредити ли ще се правим на велики,
след по-големите ли ще вървим в захлас?
Или ще гледаме за мекотели сериали,
решени да сме без гръбнак?
Камшици няма,
но го има стресът,
че вземат ли ни всичко,
няма го войводата Чавдар.
В страха си животински силно ще се снискаме -
на Ботев хляба черен е корав.
Къде изчезнахте, герои наши?
Останахте в историята,
няма ви до нас.
Предадохме ви някога,
изгнихте по затвори,
изчезнахте...
сега да ни е ХАК!
© Иван Иванов Todos los derechos reservados