Mar 31, 2010, 9:32 PM

Въпроси без отговор 

  Poetry » Civilian
576 0 8

Къде изчезнахте, герои наши?

Нима покри ви вехтошарски прах?

Нима дори Херакъл от джуджета се уплаши,

натрупали пари от хорски крах?

Какви легенди днешни да разкажем на децата?

И как ли ще посрещат майки и бащи,

когато уморени в дома си скромен се завръщат

след героичен, непосилен труд?

Чрез кредити ли ще се правим на велики,

след по-големите ли ще вървим в захлас?

Или ще гледаме за мекотели сериали,

решени да сме без гръбнак?

Камшици няма,

но го има стресът,

че вземат ли ни всичко,

няма го войводата Чавдар.

В страха си животински силно ще се снискаме -

на Ботев хляба черен е корав.

Къде изчезнахте, герои наши?

Останахте в историята,

няма ви до нас.

Предадохме ви някога,

изгнихте по затвори,

изчезнахте...

сега да ни е ХАК!

 

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??