26 abr 2009, 10:07

Въпросителни 

  Poesía » De amor
718 0 11

 

Въпросителни

 

Пеят ли по обед чучулигите?

Капят ли капчуците все още?

А петлите сутрин кукуригат ли?

Още ли те будят трижди нощем?

 

Тичаш ли навън преди разсъмване?

В росната трева ли пак се къпеш?

Светят ли косите ти на слънцето?

Топлят ли лъчите му отвътре?

 

Спря ли да целуваш слънчогледите?

На отава още ли миришеш?

Хоризонтът бяга ли отпреде ти?

Мами ли те полетът на птица?

 

Ако всичко още си е същото,

питаш ли ме колко съм изгубил?

Подраних ли с късното завръщане?

Буден ли съм?...

Или пак съм влюбен?

© Александър Калчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??