25 jul 2019, 19:31

Върколак 

  Poesía » Otra
509 1 2

Настане мрак,
а мрака чака своят дълг
луната става върколак,
човек във образа на вълк!

Луната бавно облива гората,
и чака да чуе кой ще е той,
от страх снижи се тревата,
дочува от нейде вълчият вой!

Хищник, дебне нещо,
а мъглата се превръща в дъх,
стъпките му тъй зловещи,
навсякъде треперещ лъх.

Снегът се чува как хрущи
луна и сняг от нейде крясък,
сякаш времето крещи,
вълкът и неговият блясък!

© Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??