9 mar 2007, 19:31

Върни се, мамо! 

  Poesía
1305 1 19
Върни се, мамо! Тъжно е без тебе
и често тишината ми горчи.
Не ми изпращай дрехи непотребни -
по-нужни са ми твоите очи.

И топлата прегръдка ми е нужна,
утехата на майчината длан,
усмивката ти - като полъх южен
и погледа отдавна невидян.

Пази се там, в далечната чужбина!
Гласът ти ми изглежда уморен.
За пенсия и за пари замина,
и за добро за брат ми и за мен.

Ела си в отпуск. Може и за малко -
за седмица или за две дори.
Да знаеш как ми липсваш, мила майко!
По дяволите пустите пари!

© Нели Вангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??