8 jun 2010, 12:31

Върви по дяволите, Дяволе! 

  Poesía » Otra
2908 0 27

Върви на майната си, Дяволе,
самият себе си да бъдеш!
Заключих земните си адове.
И ключовете си изпъдих.

Веднага! Като миг си тръгвай!
Ти си измамен от лъжите си.
След мрака винаги се съмва.
Особено, ако не искаш...

Оттам, където си се пръкнал -
върни се! Адът ти е къщата.
Вземи и слънцето си в пъкъла!
И от звезди ми се повръща.

Прощавам ти. Жестока милост.
Писмо ти пиша и го хвърлям.
Върви си, Дяволе. Върви си.
Ако успееш - ще си първият.

2006

© Павлина ЙОСЕВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??