31 ago 2022, 12:18  

Върви сега и всичко загърбѝ 

  Poesía » Formas graves
234 4 8

"Или другата първо ще жалиш с цветя,
кислорода ѝ сам щом изключиш?"
 Пепа Петрунова 

 

Щом стряхата прокапа, като сито
и вече да си тръгнеш си готов,
сърцето на септември е разбито,
не ми е нужна есенна любов,

 

с измамата платено и изпито,
тъгата ми да претвори в покров,
да ме разплаква с думите, с които
уж позлатѝ ръждивия обков.

 

Дори след теб аз пак ще съм си тая,
която има хиляди съдби.
Ще вярвам, ще обичам ще мечтая,

 

върви сега и всичко загърбѝ,
че без любов в началото и края,
така е само в ада. Може би...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??