29 sept 2015, 10:16  

Във есента 

  Poesía » Filosófica
252 0 3
  •  
  •  
     Във есента

 

Във есента остават
само голи клони,
увехналите вече
злаци и листа...
И вятърът с камшиците си
все ги гони.

О, сякаш идва тука
края на света!

 

Родените през лятото
надежди вехнат.
Изминали са те
минутния си път...
Те търсят във завършека на семето
утеха
и чакат във браздите
да ги заорат!

 

Вселената наметна
новата си дреха.
И слънцето се скри
в пердета и стрехи...
Прелитащите, път
към топлото поеха...
А ние вече газим
пустите лехи...
1993г. София

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??