7 ago 2020, 0:40

Във Рая е винаги светло 

  Poesía » Otra
497 1 3

Не искам тъга да тегна,

когато нощта ми се спуска.

Дори и да нямам време -

ще ти изпратя целувка.

Не можеш да спреш Луната,

когато светлика си пръска.

Пречистил е Господ душата

и тя се ветрее дръзка.

Ухае жасминът греховно,

но грях аз не нося към никой.

Бръшлянът се вие отровно,

но къпя се в живия извор.

Следи не оставям да търсиш -

нозете ми въздуха газят.

Високото най е вълшебно,

когато и ангел ме пази.

Мълча, само облакът носи

две сълзи, отдавна пролети.

Недей ме тъгува, широко е...

Във Рая е винаги светло.

27.07.2020 г.

© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??