16 nov 2013, 18:26

Във ямб на поет 

  Poesía » De amor
423 0 3

Отговор по "Ямб на поет" от Гюлшен Алиева

 

Обрал съм за тебе и всички лалета,

приемам те тихо в съня си лилав.

Приготвям ти обич и сладко с галета,

да черпя с целувки и хладен пилаф.

 

Отвличам те тайно от малката гара

с две чаши димящо и силно кафе.

Планувал съм пътя в далечна Сахара

и там да взривя тишината с дайре.

 

Обличам снагата ти в риза ефирна.

Събирам те цяла във огнен сонет.

Омайвам те щура и още немирна,

и сам те откривам във ямб на поет.

 

Фатална и нежна - лирична до грам,

приемам те - сладка - във белия храм!

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря,Жанет!
    Благодаря, Санвали!
    За прочита и оценката!Радвам се, че хареусахте!
    Хубав ден и поздрави от мен!
  • Много е хубаво Никола!
    "Планувал съм пътя в далечна Сахара
    и там да взривя тишината с дайре."
    Поздрав и усмихнат ден!
  • Хубаво е
Propuestas
: ??:??