Отговор по "Ямб на поет" от Гюлшен Алиева
Обрал съм за тебе и всички лалета,
приемам те тихо в съня си лилав.
Приготвям ти обич и сладко с галета,
да черпя с целувки и хладен пилаф.
Отвличам те тайно от малката гара
с две чаши димящо и силно кафе.
Планувал съм пътя в далечна Сахара
и там да взривя тишината с дайре.
Обличам снагата ти в риза ефирна.
Събирам те цяла във огнен сонет.
Омайвам те щура и още немирна,
и сам те откривам във ямб на поет.
Фатална и нежна - лирична до грам,
приемам те - сладка - във белия храм!
© Никола Апостолов All rights reserved.
Благодаря, Санвали!
За прочита и оценката!Радвам се, че хареусахте!
Хубав ден и поздрави от мен!