2 ago 2014, 17:21

Въздушни кули 

  Poesía » De amor
457 0 0
Въздушни кули
 
Събудих се във непрогледен мрак
и пипах, и размахвах със ръце.
Но не можах да видя нищо пак,
така разби ти моето сърце. 
 
В слепец и просяк ме превърна,
във уличница, във стъкло...
Освен теб, друго да не зърна 
- това бе твоето клеймо.
 
Проклятието ти ме плени,
плени и зрението ми ти.
Превърна ме във сляпо птиче,
в едно прекършено лютиче.
 
Създавах си безброй мечти,
които вятъра обрули.
И пак остана само ти,
и две въздушни криви кули.
 
Сега на тях се уповавам 
и гледам ги, за да не гледам теб.
А те ми казват да внимавам,
че зърна ли те - ставам лед.
 

 

© Роси Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??