21 mar 2008, 21:12

Възглавница за будители 

  Poesía » Civil
1198 0 23

Възглавница за будители

 

 

                     по Христо  Пелитев

 

                                            (с посвещение...)

 

 

 

На кучето оплакал се петела:

"Тази правда, чумата я взела!

Хората ги будим сутрин рано,

с най-прекрасното от нас избрано,

а черна благодарност ни настига...

Песента ни секва на дръвника"!

Кучето отвърнало припряно:

"Хората ги будите отрано...

Будителите никой не обича,

ядове в живота с тях навлича!

А дръвникът е възглавница - учител

за всеки самозван будител"!!!

 

 

 

 

© АГОП КАСПАРЯН Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??