Възглавница за будители
по Христо Пелитев
(с посвещение...)
На кучето оплакал се петела:
"Тази правда, чумата я взела!
Хората ги будим сутрин рано,
с най-прекрасното от нас избрано,
а черна благодарност ни настига...
Песента ни секва на дръвника"!
Кучето отвърнало припряно:
"Хората ги будите отрано...
Будителите никой не обича,
ядове в живота с тях навлича!
А дръвникът е възглавница - учител
за всеки самозван будител"!!!
© АГОП КАСПАРЯН Всички права запазени
Даже и заглавието!