30 abr 2019, 12:34

Възкресение 

  Poesía » Filosófica
454 0 0

Настанаха великите пости.
Зачакаха Христа да възкръсне,
 да им дойде в домовете на гости,
че греховете им бяха омръзнали.

 

Наредиха трапези - храна и напитки 
да посрещнат един небесен цар
и вино, и сладки  и питки,
но царят не приема подобен вид 
Дар.

 

Ще застане пред домовете им гладен,
ще стои там до довара:
- Не разбрахте ли, деца, че съм жаден 
Не за виното ви ала за Вяра?!

 

Направете от вяра трапеза пред мен
Това ще е виното за ваш'те души
Всеки един ще е благословен. 
От такова вино недей се лиши.

 

А хората сякаш не чуват 
Какво Той им говори отвътре
Погледи към небесата надигат
Да търсят живия сред мъртвите.

 

Автор Росен Николов © всички права запазени

Из книгата "Безвремие "

© Росен Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??