1 jun 2017, 0:22

Възрастните 

  Poesía » Otra
473 1 5

Те, възрастните, някак си са скучни.

Не могат да се смеят, рядко плачат.

Не си измислят думи благозвучни.

Все са заети с грижи и задачи.

 

Сериозни са и строги даже много.

Как нямат време да си поиграят?

А имат все проблеми и тревоги

и правят се, че всичко, всичко знаят.

 

Размахват пръст и вечно поучават.

Я вижте ги - намръщили челата -

обичат честичко да нарушават,

(понеже възрастни са! ) правилата.

 

Но ние ги разбираме прекрасно,

отдавна грешките сме им простили.

Прозряли сме - с едно не са наясно :

Едва ли възрастни са се родили... 

 

ЧЕСТИТ  ПЪРВИ ЮНИ НА ВСИЧКИ  МАЛКИ И ГОЛЕМИ ДЕЦА!

 

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??