Те, възрастните, някак си са скучни.
Не могат да се смеят, рядко плачат.
Не си измислят думи благозвучни.
Все са заети с грижи и задачи.
Сериозни са и строги даже много.
Как нямат време да си поиграят?
А имат все проблеми и тревоги
и правят се, че всичко, всичко знаят.
Размахват пръст и вечно поучават.
Я вижте ги - намръщили челата -
обичат честичко да нарушават,
(понеже възрастни са! ) правилата.
Но ние ги разбираме прекрасно,
отдавна грешките сме им простили.
Прозряли сме - с едно не са наясно :
Едва ли възрастни са се родили...
ЧЕСТИТ ПЪРВИ ЮНИ НА ВСИЧКИ МАЛКИ И ГОЛЕМИ ДЕЦА!
© Нина Чилиянска Все права защищены