7 jul 2020, 9:27

Възродена чрез теб 

  Poesía
779 8 8

Обичам те, където и да си! –
прошепвам пак пред снимката горещо.
Целувам я, оставяйки следи
от устните си – разтопени свещи.

Тъй всяка нощ, обикнала света,
в лика синовен се заклевам сляпо,
да пазя чист аз храма си душа,
в твоя памет, рожбицо най-свята.

И силата, изпратена към мен,
на хората чрез рими да дарявам,
на тези, що на болката са в плен,
на тези, що с пропукана са вяра.

Та тъжното кандилце с пламък бял
в сърцата ни запали светлината,
да разгори се огънят изтлял,
след загуба изтрил ни добрината.

Повярвам ли, че мога, на мига
мисията своя ще приема,
от кръста, що съм разпната сега,
словата ще подреждам... възродена.

06.07.2020

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??