22 abr 2016, 14:37  

xxx22 

  Poesía » Otra
374 0 0

                              На Емо

 

Излязох някак от живота

и отстрани го наблюдавам.

Не ме вълнува нито нота

от шарената му гълчава.

 

И сякаш съм актьор на сцена,

а пък се гледам от салона.

Не, не играя вдъхновено,

ни ролята ми е коронна.

 

Замислено анализирам...

След нощите се влачат дните.

Не съм ни жива - ни умирам,

а сянката ми плаче скрито.

 

Днес сякаш гледам от перона

как влаковете отминават.

Безмълвен, празен е авмонът.

Не, отговор не получавам

 

на трескавите си въпроси.

А те са много, много сложни...

И  само вятърът ме носи

към хоризонти невъзможни.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??