Двамата с теб се успокояваме,
че съдбата изобщо ни срещна,
понеже много и не успяват,
а търпят осъзнати грешки...
Аз в сърцето си сбирах гняв,
а за мен си не търсих прошка.
И защо да я искам? Как,
щом добро не посях в лошото.
Ден по ден се разправям с времето,
и го хуля, че ме избърза.
Насади ме с любовни плевели,
зацъфтя в мен тъга и... върза.
А сега, щом си вече тук,
да не диря на Бога сметка?
Не, това е за някой друг.
Със крила аз отключвам клетки.
И гневът ме яде отвътре,
че те нямаше толкоз дълго.
В ден до пладне за мен се мръкваше,
и в душата ми стана тъмно...
А сега, както казват хората -
не жалей за погрешни стъпки,
давай смело с на Господ волята,
пий живота на бавни глътки!
Но не се съгласявам лесно,
с пропилените мигове щастие.
Знам - наивно е, ала не е честно,
да ми светиш кратко преди да угасна...
©тихопат.
Данаил Антонов
18.02.2024
© Данаил Антонов Todos los derechos reservados