27 jul 2022, 7:40

Яне Сандански 

  Poesía
230 0 0

       

    Яне Сандански

 

Войвода славен, харамия,

чертал на бъдното деня,

преметнал пушка, орисия,

прославил себе си с дела!

 

Той българин е смел и силен

и борил се за свобода,

за кауза права и свещена,

за скъпата за нас земя.

 

За Яне днес се пеят песни –

за подвига му вечно жив

и за делата му известни

разказва споменът красив.

 

Поклон, войводо – смел и снажен,

живота си за нас дарил,

със дух на светлото отдаден

и героичното открил!

 

                Мария Мустакерска

 

© Maria Mustakerska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??